Paine cu iaurt

de Oana in Piine, 5 Mar 2010 | 13569 vizualizari

 

Buna dimineata! Poftiti la micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt natural
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • un ou pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Ingredientele le-am pus in ordinea de mai sus in masina de paine, iaurtul si apa sa fie caldute, eu le-am tinut inainte pe calorifer. Se seteaza programul de framantat + dospit, dureaza 1h25'. Se scoate aluatul din cuva masinii, se presara cu faina si se imparte in doua. Se formeaza doua suluri si apoi se rasucesc intre ele. Se aseaza intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc cald, pana se umple tava. Eu am tinut tava pe aragaz, cuptorul fiind dat drumul la minim.

Se bate un ou, eu am pus unul mic de prepelita, se unge cu grija painea, fara a apasa prea tare cu pensula, apoi se presara mac si susan. Se coace paine 25 de minute la foc mic, pe gratarul de sus. Verificati cand e rumena deasupra, in functie de cuptor o coaceti mai mult sau mai putin...

Se scoate paine din tava cat e calda si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

06.03.2010, 01:29

foarte bine arat grozav chair

Oana 1

06.03.2010, 08:20

Crissa, da, cu lapte si eu am mai facut, e excelenta painea asta! azi fac iar inca una

Oana 1

06.03.2010, 10:36

Gata, e la dospit in masina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici